Стало відомо, що команда переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського в недалекому майбутньому буде просувати законопроект про податок на виведений капітал і реформувати систему оподаткування.

Про це заявив Данило Гетманцев, який відповідає в команді Зеленського за правове регулювання економіки і публічні фінанси, в тому числі оподаткування, передає Хвиля.

Данило Гетманцев

Так, Гетманцев назвав 6 податкових напрямків, на яких сфокусується команда Зеленського:

зміна податкової політики — фіскальний ухил, плани збору податків будуть скасовані;

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

діджіталізація податкових процедур. Всі податкові процедури повинні бути переведені в електронну форму;

реформа оподаткування доходів, в т. ч. податкова амністія;

реформа фіскальних органів;

забезпечення інформатизації та податкова прозорість;

забезпечення міжнародного співробітництва у сфері оподаткування.

Для реалізації цих напрямів на першому етапі нова адміністрація сконцентрується в першу чергу на законопроектній роботі, зокрема:

просування закону про податок на виведений капітал;

розробка закону про податкову амністію капіталів;

законопроект про Службу фінансових розслідувань;

законопроект про імплементацію в законодавство України плану BEPS;

законопроект про реформу відповідальності за податкові правопорушення (у т. ч. декриміналізація ст. 205 Кримінального кодексу);

законопроект про внесення змін до законів України у зв'язку з ратифікацією FATCA і угод про міжнародний обмін податковою інформацією;

законопроект про податкову прозорість.

Нагадаємо, що Адміністрація президента хоче відсторонити від посади голову Конституційного суду Станіслава Шевчука, без якого неможливе проведення інавгурації нового гаранта.

Як повідомляв портал Знай.uа, радники переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського дали розгорнуте інтерв'ю, в якому відповіли на актуальні питання.

Також портал Знай.uа писав, що 25 квітня Верховна Рада прийняла законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Переможець виборів президента Володимир Зеленський прокоментував ухвалення закону про мову.