Ігор Коломойський заявив про те, що збирається повернутися до України після інавгурації Володимира Зеленського та назвав напрямки, за якими, на його думку, повинна наразі розвиватися держава.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Про це він розповів у інтерв'ю "Bihus.info".

Бізнесмен відзначив, що не вважає себе олігархом, на відміну від Петра Порошенка та Ріната Ахметова.

"Якщо брати медіа та можливість впливу на медіа - так, я - олігарх. Однак у тій класичній формі олігархії, яка передбачає тотальну монополізацію державної власності, я - не олігарх. У мене немає виконавчої влади", - заявив Коломойський.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Ігор Коломойський

На запитання журналіста про те, як зміняться правила гри українського бізнесу, він запевнив, що не збирається "бути ініціатором жодного переділу":

"Я не збираюся бути ініціатором ніякого переділу. Ніяких реприватизацій, націоналізацій. Я не вважаю, що це потрібно. Сьогодні треба думати про те, як збільшити ВВП і повернути людей з-за кордону. Створювати робочі місця і такі умови, щоб вони самі захотіли повернутися до України", - підкреслив бізнесмен.

Коломойський підкреслив, що збирається сам "подати приклад" заробітчанам і повернеться до України після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського: "На символ чекаю", - розповів він.

Володимир Зеленський

На запитання про стосунки із олігархом Рінатом Ахметовим Коломойський відзначив, що нічого принципово не зміниться:

"У нас десятиліттями коректні та рівні відносини. Однак це не заважає нам сваритися з приводу тих чи інших питань".

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

"Зараз в Україні така ситуація, що далі гірше просто не може бути. Ми знаходимося на самому дні. Ми маємо 116 мільярдів ВВП. На душу населення це 2 600 доларів на рік, тобто 230-240 доларів на місяць. Для прикладу, у сусідній Польщі ВВП складає 630 мільярдів на приблизно таку ж саму кількість населення. Тому я вважаю, що першочергове завдання нової влади - припинити займатися популізмом і взятися за економіку", - резюмував Коломойський.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський дав оцінку президенству Петра Порошенка та розповів, що за останні 5 років сталося з Україною.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Ігор Коломойський готується повернутися до України з Ізраїля після інавгурації новообраного президентаВолодимира Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Національному банку України Київський апеляційний суд відмовив у знятті арешту з активів компанії, які пов'язані з колишнім власником Ігорем Коломойським.