У Росії заявили, що причиною того, що на території Донбасу утворилися так звані республіки "ДНР" та "ЛНР" винен "офіційний Київ".

Про це заявив представник Росії на переговорах Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Сході України Борис Гризлов.

"Донецький і Луганський референдуми стали відповіддю на збройний переворот, на підйом неонацизму, на побиття і вбивства незгодних з новою київською владою, на оголошення і початок каральної операції", - сказав Гризлов.

Борис Гризлов

Представник РФ також зазначив, що капітуляції псевдореспублік не буде, тому що так жителі Донбасу "захищають своє право на життя". Гризлов зазначив, що ці події стали реакцією на грубе порушення прав громадян і агресію із заходу.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Все, що отримував Донбас від офіційного Києва - це агресія і блокада. Все, що чув Донбас від офіційного Києва, - це погрози та вимоги здатися. Природно, ніякої капітуляції Донецька і Луганська не буде і бути не може. Чи не для цього жителі "ДНР" і "ЛНР" захистили своє право на життя, на гідне майбутнє, на рідну мову і не стертими історичну пам'ять", - додав він.

війна на Донбасі
війна на Донбасі

Нагадаємо, українські воїни відправили бойовиків "ДНР" до Захарченка. Під час запеклого бою, 14 березня, бійці ВСУ впевнено відбили атаку окупанта, який продовжує застосовувати заборонену зброю.

Як повідомляв портал Знай.uа заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак розповів про зарплати на Донбасі і чому люди все активніше біжать з цього пекла.

Також Знай.uа писав про те, що "ДНР" оголосили про запуск в Донецьку власного виробництва трамваїв. Кураторством даного проекту зайнялися колишній соратник лідера "ДНР" Захарченко Олександр Тимофєєв, більш відомий як Ташкент і "міністр" Олексій Грановський.