Новому уряду потрібно докласти максимум зусиль, щоб забезпечити довге життя прийнятим у квітні закону про українську мову. Про це на церемонії нагородження лауреатів ХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика заявив чинний президент України Петро Порошенко.

Глава держави аргументував це тим, що цю ініціативу підтримала і коаліція, і опозиція.

"Сподіваюся, що нова влада (новообраний президент України Володимир Зеленський – ред.), уважно вивчивши текст закону, підтримає і його дух, і його літеру", – сказав Порошенко.

Петро Порошенко

Також він назвав "абсолютно безпідставними" заяви про те, що даний документ обмежує права іноземних громадян, оскільки захищає мови нацменшин спеціальний закон, а їх права захищено Конституцією.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше повідомлялося, що перша леді України Марина Порошенко дала декілька порад дружині новообраного президента Олені Зеленській.

"Хочу побажати, щоб вона не прислухалася до порад політтехнологів і якихось протоколістів і робила те, до чого у неї лежить душа, коли вона бачить, що не може не робити чогось корисного для суспільства. Тільки з такими емоціями можна досягти хороших результатів", - сказала вона.

Нагадаємо, що під час прямого ефіру на засіданні Верховної Ради відбулася перепалка між лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко і нардепом Іриною Геращенко. Остання почала звинувачувати Тимошенко, Савченко та інших народних депутатів у роботі на Кремль.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник новообраного президента Дмитро Разумков переконаний, що народні депутати вирішили "насолити українському народу" і створити проблеми для зарубіжних гостей, призначивши дату інавгурації на понеділок, 20 травня.

Також портал Знай.uа писав, що юрист Михайло Шнайдер дав оцінку діям парламенту, який намагається максимально відтягнути інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.