Чиновники часів біглого Віктора Януковича "захопили" державні дачі в Пущі-Водиці і побудували там котеджі.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів BIHUS.info.

Так, за інформацією журналістів, Ренат Кузьмін, екс-заступник генпрокурора часів Януковича, ще у далекому 2006 року взяв в оренду державну дачу. При цьому через кілька років він зробив дозвіл на проведення ремонтних робіт, обіцяючи інвестувати понад 1 млн. гривень. Як відомо, він виконав обіцянку, проте з того моменту тримав дачу у свою власність. У 2010 році приватизував державну дачу і побудував особняк.

"Той самий Кузьмін, який грав Мурку на день народження Яна Табачника. Він також числиться як орендодавець, хоча це комплекс давно приватний: альтанка, будинок для охорони, дизайнерське оформлення двору. Кузьмін побудував на місці держдачі палац і в 2010 році його приватизував. У 2014 році, коли він зник з України, будинок переписали на його колишню тещу. І тільки після скандалу, генеральна прокуратура відкрила справу", - йдеться в розслідуванні.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Проте на данний момент будинок вже арештований, через кримінальне провадження, яке вже розслідується.

Крім того відомо, що сусідом по дачі Кузьміна став інший чиновник часів Януковича. За інформацією журналістів на території державної власності, екс-чиновник побудував справжній палац з тенісним кортом.

"Кравець і зараз в списку орендодавців, хоча дев'ять років тому він приватизував на себе половину будинку. Зробив це тихо і непомітно", - йдеться в розслідуванні журналістів.

Також відзначається, що весь час адміністрація "Пущі водиці" запевняла, що ніякого будівництва там не проводиться. Крім того, про будівництво не згадується ні в київській адміністрації, ні в державній будівельній інспекції.

Нагадаємо, юрист Андрій Портнов опублікував документи, які свідчать про те, що у той час, як у серпні 2015 року на Донбасі гинули українські військові, "головнокомандувач" Петро Порошенко займався переоформленням своєї панамської торгової компанії.

Як повідомляв "Знай.ua", перший заступник голови Служби безпеки України та начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Павло Демчина подав у відставку.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов подає у відставку. В Адміністрації президента розповіли, хто вже встиг втекти з корабля.