Президент Володимир Зеленський взявся за кадрові перестановки української влади. Глава держави передав губернаторам полум'яний привіт і їм вже шукають заміну. Звільнення від займаних посад усіх губернаторів - це був найсерйозніший удар кадрової революції президента.

Правда, указ на зняття губеранторов надійшов до Кабміну ще на початку червня. Зараз утвеждено зняття лише тринадцяти керівників областей. Поэтоу, які тимчасово виконують обов'язки назначились тільки тим регіонам, які спочатку подавалися в Кабмін.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Тривають пошуки людей, які зможуть очолити області. І не просто вибираються, а небхідно відповідність таким критеріям як: порядність, професіоналізм і відсутність корупційних зв'язків.

А ще в АП хочуть, щоб у потенційних кандидатів уже були ідеї щодо їх місцевій команді.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також, не обійшли чистка та СБУ. Зеленський знову дістався до регіонів і звільнив керівників відразу п'яти областны управлінь: Одеській, Львівській, Вінницькій, Закарпатській та Чернівецькій області.

На цьому стирання слідів минулої влади не закінчилося. Зеленський скасував два укази свого попередника про призначення членами вищої ради правосуддя - Андрія Василенка та Михайла Ісакова. Він видав указ на проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів на їх місця.

Також, президент зробив призначення на посаду головного розвідника України -нардепа у лавах парламентської фракції "Батьківщина" Владислава Бухарева.

У нового президента є чіткий план дій, який він повинен здійснити протягом 100 днів. Про це розповів представник президента в парламенті Руслан Стефанчук. Представник президента порівняв Зеленського з шаховим королем і додав, що постать дуже важлива, але ходиттолько на одну клітинку. Також він повідомив, що щодня відбуваються несподіванки і план доводиться коригувати.

Також, команда Зе зібралася змінювати Конституцію і, можливо, винести це питання на Всеукраїнський референдум.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив, що встановить нову систему влади "підготував особливий сюрприз для Порошенка".

Також портал Знай.uа писав, що українцям показали, чим займається "оновлений" Порошенко: "Закадрити колишню після корпоративу".