У четвер, 20 червня, в Москві проходить пряма лінія з російським президентом Володимиром Путіним.

Цього разу російські громадяни відправили Путіну понад півтора мільйона скарг і запитань. В той же час були запитання і від українців.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Тому президент країни-агресора був змушений робити заяви, які стосуються України та українських громадян. Втім, ці його вислови нічим не відрізняються від звичної риторики – те ж маніпулювання фактами, брехня і перевертання з ніг на голову.

Так, в ході цього заходу Путіну поставили запитання про перспективи у Мінських переговорів після виборів в Україні та про звільнення українських заручників. Однак президент країни-агресора відповів лише щодо полонених.

Популярні новини зараз
Важливі події відбудуться вже скоро: тарологиня назвала критичні дати для України Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Путін заявив, що питання про обопільне звільнення українських і російських заручників нібито знаходиться у нього на контролі. Хоча насправді даний процес давно завмер.

"Ці питання знаходяться в полі нашого зору. Особливо це стосується проблем людей, які знаходяться в місцях позбавлення волі або якихось подібних місцях, не кращих, ніж в'язниця ... Питання подібного роду повинні вирішувати в комплексі. Перш ніж вирішувати ці питання, потрібно подумати, як складеться доля наших російських громадян, які перебувають в Україні в аналогічній ситуації ", – заявив Путін.

У той же час на переговорах в Мінську російська сторона регулярно зриває процес обміну полоненими та не відповідає на пропозиції України.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал зобов'язав Росію негайно звільнити незаконо ув'язнених українських моряків.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з російського полону.

Також Знай.ua писав, українці на Сході України просять Зеленського очистити регіон від путінців