Проштовхуючи через "гібридні" телеканали ідею миру з Росією, не пояснюючи його ціну, нам нав'язують капітуляцію. Про це сказав відомий філософ, блогер та публіцист Сергій Дацюк в прямому ефірі програми "Право на владу".

У четвер, 27 червня у черговому випуску програми "Право на владу" мова йде про скандальне повернення Росії у ПАРЄ.

Гість студії філософ Сергій Дацюк заявив, що в Україні триває процес керованої капітуляції перед Росією. За його словами, скандальна подія в ПАРЄ з поверненням РФ виникла зовсім з інших причин, ніж ті, які нам аргументують.

Україні закидають відсутність волі до перемоги у війні і відсутність послідовності у провадженні реформ. Закидають Україні також вже неприховану капітуляцію її еліти перед Росією. Саме через це відбулося повернення Росії в ПАРЄ, вважає філософ.

За словами Дацюка, європейці закидають Україні те, що ці 5 років ми визначили шість базових установок, які їх розчарували.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

" Перша установка – не воювати, ви відмовилися від війни. В той момент, коли ви відмовились від війни, ви втратили моральну перевагу," – цитує блогер слова тих європейців, з яким йому довелось спілкуватись.

" Друга установка – не визнавати війну війною. Що відбулося в ПАРЄ? В ПАРЄ сказали – ну Росія не визнає це війною, і Україна не визнає це війною. А раз між вами не війна, а конфлікт, то давайте на просторі ПАРЄ будемо вирішувати цей конфлікт.

Найбільше, що ми зробили, це назвали Росію агресором і запровадили фейковий воєнний стан. Досі незрозуміло, навіщо він був здався.

Третій момент, який дуже обурює європейців – заробляти на війні. Європейці запитують – чому ми повинні нести збитки, запроваджуючи санкції, а ваш привілейований клас має на цьому заробляти?

Четвертий момент – йде масована пропаганда "гібридних" телеканалів, поступово нас готували до того, що потрібно замирення, потрібно закінчувати цю війну. Але ж питання в тому, що ми не маємо перемоги. Як отримати мир не отримавши перемогу? Це значить відмовитись від Криму , від окупованих територій.

П'ятий момент – не проводити реформи. Або проводити їх наскільки мляво, щоб не було зрозуміло – є ті реформи, чи їх нема. І це європейців теж обурює.

Шосте – не було стратегії. В нас нема стратегії, в нас суперечливі дії", - підсумував експерт.

Всі ці установки, які Україна "транслювала" назовні скільки часу, і привели до того, що в нас розчарувались. Саме тому відбулось скандальне повернення Росії у ПАРЄ, вважає Сергій Дацюк.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила ганебні рішення щодо Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський блискавично відреагував на рішення Європи щодо Росії

Також Знай.ua писав, політолог пояснив повернення Росії до ПАРЄ