Відомо, що в Україні вільно існує політсила "МММ", на чолі якої знаходиться ватажок терористів "ДНР" Денис Пушилін. Про це повідомив нардеп від президентської фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

"Ми постараємося вирішити проблему "фейкових" політсил. Як юрист і депутат, я ініціював в Мін'юсті процедуру анулювання свідоцтв про реєстрацію партій, які або не брали участь у виборах на протязі кількох десятків років, або порушували законодавство. Ви знаєте, що в Україні досі зареєстрована партія "МММ", яку очолює Денис Пушилин?" – розповів він.

Денис Пушилін

До того ж, нардеп повідомив, що коли він спробував дізнатися, як це стало можливим, почув у відповідь, що "вони нічого не порушують".

"Як я розумію, у нашого нового міністра юстиції Дениса Малюськи є політична воля, щоб вирішити питання з подібними партіями. Які або не вели активної політичної діяльності, не брали участі у виборах, в тому числі місцевих, протягом останніх п'ятнадцяти років. Або, як у випадку з "МММ", несвоєчасно створили осередки. Або подавали завідомо недостовірні дані під час реєстрації. За трьома цих підставах ми можемо очистити політичне поле від "кишенькових", "диванних", "фейкових" партій", – заявив Качура.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Олександр Качура

Також, за його словами, глава Мін'юсту вже дав завдання профільного департаменту проаналізувати дану ситуацію і надати свої висновки щодо подання до суду позовів щодо анулювання свідоцтв подібних фракцій.

"По суті, замість 320 партій в країні може залишитися близько сотні. Але тих, хто дійсно реально веде політичну діяльність", – сказав нардеп.

Нагадаємо, що нардеп від "Слуги народу", представник Кабміну в Раді Ірина Верещук заявила, що листування пранкери від імені генпрокурора Руслана Рябошапки з депутатами повинні проаналізувати правоохоронні органи.

Як повідомляв портал Знай.ua, у партії "Голос" зробили гучну звернення. Отже, вони заявили, що Україна повинна вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію щодо вирішення військового конфлікту на Донбасі.

Також портал Знай.ua писав, що президент України під час поїздки по місту на автомобілі Tesla розповів про те, які є плюси і мінуси у фракції "Слуга народу". І слід зауважити, що їх чимало.