Колишній президент України Петро Порошенко повернувся з Туреччини через оприлюднення Державним бюро розслідувань справи проти нього. Про це сам Порошенко написав на своїй Facebook-сторінці.

"Щойно я почув феєричну дурість, яку оприлюднив керівник ДБР", - заявив ексглава держави.

Він повідомив, що йому довелося скасувати низку зустрічей у Туреччині і повернутися в Україну, щоб показати, що його "не залякають".

Петро Порошенко, фото: Уніан
Петро Порошенко, фото: Уніан

"Ця справа не має юридичної ваги, це зрозуміло навіть починаючому юристу-першокурснику. Звинуватити п'ятого президента України у захопленні державної влади – це смішно. З цієї справи кури сміються", - висловився Порошенко.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Колишній гарант також переконаний, що за справою проти нього стоять люди з команди Віктора Януковича, "які з'являються зараз не тільки в своїх Telegram-каналах, але і в органах влади (мова йде про Андрія Портнова, - ред.)".

Щойно я почув феєричну дурість, яку оприлюднив голова ДБР. Оскільки я знаходився з візитом до Турецької Республіки, вимушений був скасувати декілька зустрічей і негайно повернутися в Україну. Повернутися, щоб продемонструвати: вони нікого не залякають, в них нічого не вийде! Ця справа не має юридичної ваги, це зрозуміло навіть юристу-першокурснику. Звинуватити п’ятого президента України в захопленні державної влади – це смішно. Може, вони мають на увазі часи Януковича, і пан Труба з паном Портновим вирішили захищати Януковича? Хто зацікавлений у цьому провадженні? Ну, звичайно, що пан Труба є лише виконавцем. Замовником є колишня команда Януковича, яка з’являється зараз не тільки у своїх телеграм-каналах, але і в органах влади. Важливо знайти замовників і організаторів цієї провокації. Мета її – залякати нашу команду. Мета її – зупинити нашу боротьбу за європейське та євроатлантичне майбутнє України. Хочу наголосити: нічого у вас не вийде!

Geplaatst door Петро Порошенко op Maandag 18 november 2019

Нагадаємо, що ДБР направив на підпис генпрокурору Руслану Рябошапці першу підозру і проект подання на зняття депутатської недоторканності з Петра Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко оформив "ювілейний" ігнор ДБР, відомий блогер не втримався.

Також портал Знай.uа писав, що Петра Порошенка повинні допитати в ДБР, як свідка. Допит експрезидента пройде у справі про "Иловайську трагедію".