НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого вчинення ексглавою СБУ Василем Грицаком державної зради і шпигунства. Про це стало відомо від повідомлення бюро, передають "Українські Новини".

У НАБУ розповіли, що справу відкрито за рішенням суду, який зобов'язав зареєструвати відповідне кримінальне провадження. При цьому кваліфікація справи не уточнюється з невідомих причин.

Василь Грицак
Василь Грицак

4 жовтня в НАБУ надійшла заява про кримінальне правопорушення за фактом вчинення колишнім головою Служби безпеки України злочинів, які підпадають під кваліфікацію ст. ст. 28, 364 (зловживання службовим становищем), 365 (перевищення службовим становищем), 366 (службове підроблення), 191 (розкрадання коштів), 111 (держзрада), 114 (шпигунство) Кримінального кодексу. Однак справу не було відкрито.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру порушити кримінальне провадження за фактом державної зради проти ексголови СБУ Василя Грицака.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дмитро Разумков заявив, що нардепи отримують офіційну зарплату в конвертах їм ніхто не доплачує.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що "Слуги народу" збираються зняти недоторканність з Порошенка.