Багатьом знайома проблема того, що навіть після довгого і важкого дня не завжди виходить відправитися у царство Морфея відразу ж після того, як ляжеш у ліжко. Нещодавно фахівці в цій області поділилися секретною методикою засипання за 2 хвилини, яку успішно використовували військові. Читай інструкцію в матеріалі Clutch.

Ця методика дозволяла військовим засипати навіть в умовах сильного занепокоєння і тривоги.

4 кроки, щоб швидко заснути:

  1. Розслаб м'язи обличчя, включаючи язик, щелепу і м'язи навколо очей.
  2. Опустіть плечі так низько, наскільки це можливо, а потім опустіть верхню і нижню частину руки. Спочатку з одного боку тіла, потім – з іншого.
  3. Зробіть видих і розслабте грудну клітку, потім – ноги. Починайте розслаблення з стегон і вниз.
  4. Після розслаблення тіла звільни розум від зайвих думок. Для цього уявіть одну з картин:

• ти лежиш у човні на спокійному тихому озері з блакитним небом;

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

• ти лежиш у чорному оксамитовому гамаку в темній кімнаті;

• безперервно повторюй собі — не думай, не думай, не думай.

Експериментальним шляхом було доведено, що методика швидкого засипання діє на 96% людей, але тільки після шести тижнів практики.

Але не тільки в армії недолік сну може вплинути на вашу роботу — ми всі схильні до більшого ризику діабету типу 2, серцевих захворювань і нездатності зосередитися взагалі, коли ми позбавлені сну.

Три умови для швидкого засипання

Якщо такий метод не спрацьовує експерт з області сну доктор Ніл Стенлі стверджує, що найважливіший фактор швидкого і здорового засипання — заспокоїти свій розум. Супутні елементи при цьому гарне місце для сну і розслаблене тіло.

Розслаблення у кожного буде своє, наприклад, тепла ванна, читання улюбленої книги, трав'яний чай, прослуховування легкої музики або ароматерапія.

Нагадаємо, найбільший і найважливіший орган: 10 неймовірних фактів про шкіру.

Як раніше повідомляв Знай.ua, свинець, жуки і китовий жир: 7 страшних фактів про косметику з минулого.

Також Знай.ua писав, Супрун пояснила, що чекає вегетаріанців в майбутньому.