Деякі вимовлені фрази, які здаються нам нешкідливими, можуть завдати непоправної шкоди психіці наших детей. Слово, як відомо, не горобець, тому краще утриматися від того, щоб говорити такі речі. Про це передає Clutch.

"Люди дивляться на тебе, не ганьби мене"

Так ви вчите дитину не бути самобутньою, а орієнтуватися на думку навколишніх. Всі ці установки "А що про мене подумають" можуть сильно зіпсувати їй подальше життя, в якому вона буде більше старатися догодити іншим, ніж собі. Пора перестати жити стереотипами, і вже точно не варто виховувати на них дітей.

"Ах ти, невдячний…"

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Це дуже маніпулятивна фраза, яку краще не використовувати ніколи. А вже якщо говорити її маленькій дитині, вона не буде сприймати її так, як вам би цього хотілося. Вона не розуміє ціну речам або наскільки важко тобі піклуватися про неї і заробляти гроші. Виховати відповідальність і акуратність неможливо за допомогою почуття провини.

"Іди від мене"

Це дуже поганий спосіб вирішувати конфлікти. Вірніше, це навіть не рішення, а просто уникнення, спроба приховати і зам'яти проблемну ситуацію. Вам варто навчити дитину правильно виходити з конфліктної ситуації, інакше ви зіткнетеся з тим, що в підлітковому віці дитина буде закриватися у своїй кімнаті.

"Тебе не запитували"

Не дивуйся, що через деякий час дитині буде абсолютно байдуже на все. Її ніхто і ніколи не питає. Дитина змалечку повинна знати, що вона важливий, що її думка враховується. Тоді вона зможе вирости справжнім господарем життя і лідером.

Нагадаємо, українська співачка Ольга Цибульська щиро розповіла про своє ставлення до материнства.

Раніше Знай.ua повідомляв, дослідження вчених переконливо свідчать, що обійми є надзвичайно корисними для здоров'я людини, адже під час тактильного контакту відбувається вироблення так званих "гормонів щастя".

Також Знай.ua писав, уряд анонсувало зміну порядку виплат при народженні дитини і під час перебування матері у відпустці по догляду за дитиною.