Людина може бути самотньою та нещасною, навіть перебуваючи у тривалих стосунків, і навпаки - насолоджуватися життям, перебуваючи на самоті із собою.

Відповідними роздумами поділилися українці у соцмережах.

"Ми часто кидаємося у крайнощі, бачимо неодружених людей незрілими, егоїстичними, які не розуміють цінності подружжя. А часом вважаємо їх людьми глибоко нещасливими, думаючи, що вночі вони плачуть в подушку".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Бути неодруженим – не хвороба, а подружжя – не ліки. Хочемо цього чи ні, але суспільні реалії не сприяють побудові міжособистісних зв’язків, а швидше їх розпаду. Соціальні мережі замість того, щоби нас об’єднувати, лише віддаляють одне від одного. Стаємо щораз більш самодостатніми, а чергові розчарування лише посилюють страх перед будуванням відносин", - пишуть користувачі.

Українці констатують, що у сучасному світі стає усе тяжче знайти свою половинку. Але це у жодному разі не повинно стати приводом для смутку - більше працюйте над собою, розвивайтеся та сприймайте світ з позитивом, і "ваша" людина обов'язкого знайдеться.

Нагадаємо, американські вчені дослідили почуття самотності, при цьому було встановлено період, під час якого воно особливо загострюється.

У ході спостережень експертам вдалося виявити цілу низку закономірностей. Дослідження показало, що в житті кожної людини існують певні кризові періоди, під час яких вона більш схильна до занепадницьких настроїв та відчуття самотності.

Всупереч різноманітним стереотипам, найбільш депресивним віком вчені називають 25-30 років. Саме в цей час відбуваються перші глибокі кризи, пов'язані із самотністю. Молодь відчуває розлад у виборі життєвого шляху, щодо майбутніх перспектив, і, звичайно ж, особистому житті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, вчені визначили гени, які призводять до розвитку безсоння.

Також Знай.ua писав про те, що щоденні пробіжки тривалістю всього 15 хвилин допомагають знизити ризик виникнення депресії.