Американські вчені дослідили почуття самотності, при цьому було встановлено період, під час якого воно особливо загострюється.

Про це повідомляє MedikForum.

У ході спостережень експертам вдалося виявити цілу низку закономірностей. Дослідження показало, що в житті кожної людини існують певні кризові періоди, під час яких вона більш схильна до занепадницьких настроїв та відчуття самотності.

Всупереч різноманітним стереотипам, найбільш депресивним віком вчені називають 25-30 років. Саме в цей час відбуваються перші глибокі кризи, пов'язані із самотністю. Молодь відчуває розлад у виборі життєвого шляху, щодо майбутніх перспектив, і, звичайно ж, особистому житті.

Наступний не менш небезпечний етап – 50-річний вік, у цей час більшість людей уже мають власні сім'ї, можливо, це впливає на сприйняття соціальної ролі в суспільстві. Також додається розчарування щодо невиправданих надій, стурбованість через загострення багатьох недуг.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

І третій, найбільш депресивний вік починається після досягнення 80-річного віку. Похилий вік супроводжується не тільки погіршенням стану здоров'я, старінням, але і втратою близьких. Пригніченість тільки шкодить організму, виснажуючи імунну систему.

Врятуватися від вантажу почуттів допоможе, впевнені експерти, товариськість. Підтримання контактів з іншими людьми, залучення в суспільне життя здатні повернути почуття впевненості, потрібності людини та її соціального значення.

Нагадаємо, вчені визначили гени, які призводять до розвитку безсоння, а також збільшують ризик виникнення ішемічної хвороби коронарних артерій.

Дослідження, які провела команда експертів з Массачусетської лікарні та Університета Ексетера, врахувало генетичні дані 450 000 осіб, пише Daily Mail.

Як повідомляв раніше Знай.ua, щоденні пробіжки тривалістю всього 15 хвилин допомагають знизити ризик виникнення депресії.

Також Знай.ua писав про те, що німецькі вчені зробили справжнє відкриття в галузі науки - вони представили 15 біомаркерів крові, за якими можна діагностувати рак молочної залози на ранній стадії.