Щоденні пробіжки тривалістю всього 15 хвилин допомагають знизити ризик виникнення депресії.

Недавнє дослідження показало, що фізично активні люди в меншій мірі схильні до ризику психічного захворювання, медик з лікарні Массачусетсачусетса закликає населення "просто почати бігати", пише Daily Mail.

Щоразу, коли пацієнти приходять до нього зі скаргою, доктор говорить їм "вийти на вулицю і зробити що-небудь", перш ніж прописати антидепресанти.

Симптоми депресії

Доктор Девід Агус з психіатричного відділення лікарні був провідним автором дослідження, опублікованого в минулому місяці, яке показало, що у людей з підвищеним фізичним навантаженням ймовірність виникнення депресії набагато нижче.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Разом зі своїми колегами він проаналізували дані 611 583 дорослих, деякі з яких самі повідомили про рівень своєї активності, в той час як інші носили акселерометри.

Крім реєстрованих рівнів активності, була також проведена оцінка ДНК учасників та анамнезу депресії.

Результати дослідження показали, що учасникі, які носили акселерометр і були фізично активні, захищені від депресії.

Причини депресії

Доктор Агус вважає, що "найкращий способ" — це почастішання серцевих скорочень на 50 % протягом чверті години в день.

Наприклад, якщо частота серцевих скорочень у стані спокою становить 60 ударів в хвилину, постарайтеся довести її до 90.

Доктор Агус сподівається, що його велике дослідження вплине на те, як лікарі лікують депресію і змінить відношення до цього захворювання.

За даними Американської асоціації тривоги і депресії, депресія є основною причиною інвалідності у США для людей у віці від 15 до 44 років.

А у Великобританії в 2014 році 19,7% людей старше 16 років мали симптоми депресії або тривоги.

Нагадаємо, все що треба знати про "синдромі гуманітарія".

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники знайшли генетичну основу виникнення породи бульдогів і зв'язали їх з рідкісним спадковим синдромом у людини.

Також "Знай.uа" писав, що медики навчилися лікувати рідкісну аномалію в утробі матері.