Після перемоги Анджея Дуди на виборах у Польщі українським заробітчанам буде складніше знайти роботу. Експерти прогнозують, що новий президент буде захищати інтереси польських працівників, а не емігрантів.

"Українці та заробітчани з інших країн відбирають робочі місця у поляків за рахунок нижчої оплати. Партія Дуди буде ставитися більш консервативно до цих питань і захищатиме інтереси поляків. Вони навряд чи змінюватимуть свою візову політику. Але правила можна дотримуватися жорстко, а можна крізь пальці на них дивитися. Тут, думаю, правил дотримуватимуться дуже жорстко. Польща і так не дуже охоче видає візи на в'їзд, тому чекати послаблень марно" - говорить політичний експерт Тарас Загородній.

Читайте також: В Україні скоротилося безробіття - статистика

Загалом перемогу Анджея Дуди експерти оцінюють як позитивну для України. Він орієнтується на Захід, і жорстко протистоятиме Росії на політичній арені. Дуда наголошує на можливості надання Україні летальної зброї і розміщенні на території Польщі баз НАТО.

Нагадаємо, що виборча комісія Польщі офіційно підтвердила, що на президентських виборах переміг Анджей Дуда. Він здобув 51,55 відсотка голосів, а Броніслав Коморовський — 48,45 відсотка.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще