На виборах президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій призначено другий тур. Пряму трансляцію конгресу ФІФА в Цюріху, в рамках якого проходять вибори, веде офіційний сайт організації.

Обидва кандидати, чинний глава ФІФА Йозеф Блаттер і принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, не змогли набрати необхідний для перемоги в першому турі мінімум голосів - близько 140. За Блаттера було віддано 133 голоси, за Аль-Хусейна - 73. Переможець визначиться у другому турі простою більшістю.

Участь у голосуванні беруть всі члени ФІФА - делегати 209 національних асоціацій, що входять у федерацію. Переможець виборів вступить на посаду одразу після закінчення конгресу.

Блаттер беззмінно очолює ФІФА з 1998 року.

Читайте також: США озвучили суму, вкрадену чиновниками ФІФА за 19 років

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, у ФІФА стався великий корупційний скандал. Сам Блаттер пов'язує його з рішенням керівного органу віддати Росії і Катару найближчі два турніри Кубку світу.