Кабінет міністрів затвердив порядок в'їзду та виїзду на територію окупованого Криму.

Про це йдеться в урядовій постанові, яка оприлюднена на сайті.

В'їзд на територію Криму та виїзд з неї, згідно з документом, можливий виключно через пропускні пункти. Вони працюють цілодобово.

Для автомобільного сполучення це "Каланчак", "Чаплинка", "Чонгар", а для залізничного - "Херсон", "Мелітополь", "Вадим", "Новоолексіївка".

Громадяни України зможуть перетнути кордон з документами, який підтверджує громадянство. Це може бути внутрішній або закордонний, службовий, дипломатичний паспорт, посвідчення моряка та проїзний документ дитини.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: На Керченській переправі стоїть у черзі 1000 автівок

Іноземці та осіб без громадянства зможуть перетнути кордон на підставі паспортних документів та спецдозволу, який видає Державна міграційна служба.

Спецдозвіл можна отримати при проживанні в Криму родичів, розташування на території півострова місць поховань близьких родичів, смерті родичів, а також за наявності в Криму нерухомості.

На контрольних пунктах не допускається використовувати символіку держави-окупанта, а також символіку тимчасово окупованої території або її елементів.