НАК "Нафтогаз України" поділився деталями відокремлення функції ГТС. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу компанії.

В рамках відділення газотранспортної функції від "Нафтогазу України" урядом передбачено створення компанії "Магістральні газопроводи України" та "Підземні газосховища України", ці підприємства отримають активи ПАТ "Укртрансгаз", та перебуватимуть повністю в держвласності.

В новостворених компаніях-операторах буде запроваджено нові стандарти корпоративного управління за принципами ОЕСР.

"Нафтогаз вітає офіційний початок процесу відокремлення функції оператора газотранспортної системи у відповідності до вимог Третього енергетичного пакету ЄС. Узгоджений план дій став результатом компромісу тривалого обговорення з органами державної влади, секретаріатом Енергетичного Співтовариства, представниками Світового банку та ЄБРР. Це рішення наближає Україну до повноцінної інтеграції із загальноєвропейською енергетичною системою", - заявив Андрій Коболєв, голова правління "Нафтогаз України".

Нормаивні акти, якими регулюватиметься подальша діяльність компаній мають бути прийняті протягом 2016-2017 років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Зауважимо, що компанії зможуть отримати газотранспортні активи тільки після винесення Стокгольмським арбітражем рішень, щодо позовів між "Нафтогазом України" та "Газпромом".