В квітні цього року Генштаб Росії затвердив робочий план захоплення усіх великі міст Східної України, включно з Києвом, протягом 15 діб. Українська розвідка перехопила засекречений план, згідно з яким головною метою росіян мали стати газопроводи, дороги і енерговидобувні об'єкти.

Народний депутат Антон Геращенко опублікував таємний план збройних сил Росії.

"У відповідності з планом, батальйонно-тактичні групи регулярної російської армії, об'єднані в групу військ "Північ", повинні будуть вторгнутися на територію України в два етапи - спочатку в Харківську і Донецьку області, а потім в Полтавську, Київську та Чернігівську. При цьому вторгнення планували за старою звичкою маскувати під наступ орд "ополченців" ЛНР / ДНР, які накопичили сили і хочуть відновити конституційний порядок в Україні без повернення Януковича", - розповів Геращенко.

В той же час південне угрупування військ мало пройти через Бердянськ і Маріуполь до Перекопського перешийку, щоб відкрити сухопутне сполучення з Кримом. Інша частина військ мала захопити Запоріжжя та Мелітополь.

Читайте також: НАТО розпочало масштабні навчання у Східній Європі

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В руки українців потрапив детальний план висадки військ, точки нанесення вогневих ударів та перелік об'єктів для першочергового захоплення. Головна мета операції - поновлення повного контролю за поставками газу з Росії до Європи.

"Загарбники планували проводити операції з дискредитації Національної Гвардії шляхом "організації фото / відеофіксації безчинств націоналістів проти мирних жителів ЛНР / ДНР". Говорячи простою мовою – планували пристрелити кілька десятків жителів окупованого українського Донбасу, зняти це на фото та відео і звалити все це на дії української сторони", - пояснив Геращенко інформаційну частину плану.

План розробив командувач Західним військовим округом РФ генерал-полковник Анатолій Сидоров.

Секретний план перехопили фахівці-добровольці групи проекту "Миротворець" в прямую з російського Генштабу.

"Канал отримання секретних документів з надр Генштабу Росії продовжує діяти і оприлюднення методів його роботи може призвести до втрати каналу інформації та загибелі людей", - зазначив радник міністра.

Геращенко підкреслив, що українська влада передала план зарубіжним партнерам для остаточного рішення щодо розміщення важкого озброєння в країнах Східної Європи та Балтії.

Читайте по темі: Польща і Литва підтвердили переговори із США про озброєння

Нагадаємо, що вчора Польща і Литва підтвердили переговори про розміщення важкого озброєння НАТО на своєї території.

"Країна практично завершила підготовку військової інфраструктури для прийому американського озброєння. Було б доцільно розмістити його на постійній основі", - заявив міністр оборони Литви Юозас Олекас.

Міжнародна експертна організація Stratfor в березні вже публікувала можливий план захоплення України з боку Росії. За їх даними, на реалізацію такої операції знадобиться понад 135 тисяч військових і в російської армії вже не вистачить сил для цього.