Греція звернулася до Єврогрупи з проханням надати кредит на обслуговування своїх боргів, а також продовжити програму фінансової допомоги. Це питання терміново у вівторок обговорять в режимі телеконференції.

Про це повідомив президент Єврогрупи Жерун Дійссельблум у своєму профілі Twitter.

"Сьогодні о 19.00 за брюссельським часом відбудеться надзвичайна телеконференція Єврогрупи, щоб обговорити запит уряду Греції, якого отримали сьогодні у другій половині дня", - повідомив він.

У листі прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса на ім'я президента Єврогрупи міститься прохання надати позику на два роки з надзвичайного фонду зони євро на обслуговування боргів. Грецький уряд також звернувся до кредиторів з проханням продовжити програму фінансової допомоги на короткотерміновий період, аби уникнути технічного дефолту.

Уряд Греції призначив на 5 липня референдум. На який планувалось винести питання прийняття умов міжнародних кредиторів на продовження програми фінансової допомоги для країни.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Понад шістдесят відсотків греків погодяться на умови ЄС

Сьогодні Греція повинна була виплатити міжнародним кредиторам, зокрема МВФ, 1,6 млрд. євро на обслуговування державного боргу. У випадку не сплати країні загрожує дефолт, який призведе до виходу із зони євро та можливо навіть із Євросоюзу.

Міністерство фінансів Греції сьогодні заявило, що не зможе заплатити необхідну суму.