32 дні провів під завалами одного з будинків у зруйнованому землетрусом італійському місті Арматріче кіт Рокко.

За інформацією видання Blitz Quotidiano, тварину знайшли співробітники пожежної служби Італії в одній з частково пошкоджених будівель під час перевірки, яку проводили перед тим, як почати знесення деяких стін.

Повідомляється, що кіт знаходиться у задовільному стані, незважаючи на зневоднення організму. Після порятунку Рокко відразу ж передали його господарям, які не могли повірити в це диво.

Читайте також: Мережу зворушив лист італійського рятувальника загиблій дівчинці

Землетрус магнітудою 6,0 стався в ніч на 24 серпня. Руйнування зафіксували в трьох областях - Лаціо, Марке і Умбрії. Коливання земної поверхні відчувалися в багатьох італійських містах, в тому числі, в Римі, Флоренції і Болоньї. За останніми даними, жертвами стихійного лиха стали 297 осіб, кілька сотень отримали поранення, понад три тисячі залишилися без даху над головою.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Після землетрусу тільки в Аматріче були врятовані близько 200 тварин, в тому числі кіт П'єтро, який провів під завалами 16 днів, і золотистий ретривер по кличці Ромео. Він знаходився в зруйнованому будинку дев'ять днів.

Як писав "Знай.ua",землетрус в Італії майже повністю знищив містечко Пескара-дель-Тронто.