У зв'язку з появою в ЗМІ даних про стеження Агентства національної безпеки США за членами уряду Німеччини, глава відомства федерального канцлера Петер Альтмайер у четвер, 2 липня, викликав посла США в ФРН Джона Б. Емерсона для пояснень.

Інформацію про це підтвердили агентству DPA джерела в урядових колах в Берліні, повідомляє DW.

За їхніми словами, розмова з послом мала характер "кризової".

Альтмайер запросив Емерсона для "невідкладної розмови", під час якої зажадав від американського дипломата пояснень з приводу прослуховування телефонних розмов Ангели Меркель і співробітників відомства федерального канцлера, повідомила у свою чергу німецька газета FAZ.

Читайте також: Спецслужби США шпигували за президентами Франції

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Представники Берліна підтвердили, що дане запрошення слід розглядати як виклик посла, який є в свою чергу різким протестом уряду проти дій АНБ.

Днем раніше кілька німецьких видань з посиланням на інтернет-платформу Wikileaks повідомили, що АНБ спільно з британськими спецслужбами вели в Німеччині телефонне стеження за значною частиною федеральних міністрів і високопоставлених чиновників.