В Афінах грецька комуністична партія здійснила масштабну акцію протесту проти політики Євросоюзу і міжнародних кредиторів.

Греція потребує додаткового фінансування в 51,9 мільярда євро, з них 29,3 мільярда необхідні країні до жовтня 2016 року. Уряд країни звернувся до МВФ з проханням перенести на листопад термін платежів за кредитами, а ЄЦБ - збільшити обсяг фінансування грецьких банків у рамках програми екстреного надання ліквідності.

Читайте також: Через дефолт Греція втрачає 50 тисяч туристів щодня

Питання програми бюджетної економії і реформ в Греції обговорювали в суботу в Брюсселі на позачерговому засіданні Ради міністрів фінансів країн єврозони.

Єврогрупа відмовилася продовжувати програму підтримки Греції після 30 червня. Отримавши відмову, міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс залишив засідання.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася, що Євросоюз може існувати тільки при наявності компромісу, а Греція за останні кілька днів показала небажання на нього йти.