Варшавський суд вимагає від Росії $2,3 млн за використання дипломатичної будівлі, яка знаходиться у столиці Польщі.

Про це повідомила прес-секретар суду Дорота Траутман.

Держказначейство і мерія Варшави звинуватили росіян у незаконному використанні нерухомості протягом 2009-2015 років і вимагають погасити заборгованість в розмірі 8,9 млн злотих або $2,3 млн.

Відповідач не з'явився на слухання, тому згідно з польськими законами вимогу заявника задовольнили. Зазначену суму стягнуть з відсотками.

У Росії є два тижні на те, щоб оскаржити рішення.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше аналогічне варшавському ухвалили рішення і в Гданську, де росіяни також користувалися будівлями без оформлення документів.

Тоді суд постановив стягнути з РФ 7,8 млн злотих ($2 млн), за те, що РФ без підписання необхідного договору користувалася у 2012-2015 роках будівлею в Гданську.

У Москві вважають, що об'єкти російської дипломатичної нерухомості, які розташовані в Польщі, - це власність Росії.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, колишнього посла США в Росії Майкла Макфола насмішили слова Володимира Путіна на зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель.