Міністр оборони Грузії Тіна Хідашелі заявила, що Російська Федерація провокує Тбілісі на збройний конфлікт.

Про це вона сказала сьогодні, 19 липня, пише "Інтерфакс-Україна".

На думку міністра, встановлюючи покажчики на кордоні Південної Осетії з республікою, РФ хоче спровокувати Грузію на збройний конфлікт.

"Не думаю, що для російської держави умовно проведений кордон у Цхінвальському регіоні має стратегічну цінність. Мета в іншому – російська сторона щоденно випробовує наше терпіння, провокує Грузію і намагається втягнути у збройний конфлікт, але нинішнє керівництво нашої держави цього не допустить", - сказала Хідашелі.

Читайте також: На Майдані грузини протестують проти російської агресії

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше закордонне відомство Грузії через швейцарське посольство направило ноту протесту Російській Федерації у зв'язку з встановленням покажчиків, що позначають кордон Південної Осетії. Як запевняють у Тбілісі, нові покажчики було пересунуто на 300 метрів, унаслідок чого в "окупованій зоні" опинився нафтопровід Баку-Супса.

У свою чергу, представник російського МЗС Григорій Карасін під час телефонної розмови зі своїм грузинським колегою Давидом Донуа сказав, що покажчики стояли на тих же місцях раніше і були відновлені після того, як їх хтось зняв. Водночас він запевнив, що таке рішення ухвалила "влада" Південної Осетії, а не російське керівництво.