Росія раптово змінила список товарів, які до цього забороняла ввозити з України та інших держав, серед яких США та члени ЄС.

Про це йдеться в документі, підписаному російським прем'єром Дмитром Медведєвим, який опублікований на Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Так, з-під ембарго Москва частково виводить сіль (включно зі столовою та денатурованою), морську сіль, солі, використовувані в промислових цілях, зокремо, для розморожування взимку, а також морську воду.

Крім того, як сказано в оновленому документі, заборона більше не поширюється на товари, призначені для виробництва лікарських засобів, медичних виробів і біологічних добавок. Однак, такі товари виводяться з-під ембарго лише при наявності підтвердження з боку Мінпромторгу. У зв’язку з цим, міністерство має розробити порядок підтвердження цільового призначення товарів, які ввозяться на територію Російської Федерації.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", з 1 листопада 2016 року російська влада офіційно заборонила імпорт солі із України, США, країн Євросоюзу, Австралії, Албанії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Норвегії та Чорногорії.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

До запровадження ембарго Україна була одним з основних імпортерів солі в Росію – її частка становила 49% від загального обсягу імпорту та 23% російському ринку солі.