В Адміністрації Білого дому заговорили про значне зменшення фінансової допомоги Україні.

США планують урізати підтримку більш ніж утричі, якщо порівнювати з минулим роком. Нововведення хочуть ввести вже з 2018-го. Про це йдеться в проекті бюджету зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів, повідомляє видання Deutsche Welle.

У минулому році фонди, пов'язані з Державним департаментом, виділяли для України трохи більше 667 мільйонів доларів. Проект бюджету-2018 передбачає суму 204 мільйона. Йдеться про сфери реформ, охорони здоров'я, освіти і держуправління.

За рахунок скорочення соціальних програм і витрат на міжнародну допомогу Адміністрація Дональда Трампа планує заощадити 4,1 мільярда доларів. Щоби проект бюджету вступив в силу, його повинен схвалити Конгрес. Однак проект розкритикували як демократи, так і республіканці. Сенатори впевнені, що такий крок негативно позначиться на позиціях США на світовій арені і поставить життя тисяч людей під загрозу.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Дональд Трамп відновить поставки летальної зброї в Україну.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще