Канал Fox News провів соціологічне опитування на тему "Які країни американці вважають головними ворогами".

Вороже ставляться до Росії 64% респондентів. Цей результат виявився четвертим у списку. Головним ворогом американці вважають КНДР - 93%. На другом місці Іран - 80%, на третьому - Сирія - 76%.

Аналогічне опитування 2013 року свідчило, що Росію вважають ворогом 40% американців, а союзником - 47%.

Крім того, 73% американців впевнені, що чинний президент США Дональд Трамп бачить у Росії союзника. Лише 20% опитуваних вважають, що голова Білого дому вороже ставиться до Кремля.

Американці назвали й головних друзів. На першому місці опинилась Канада - 96%. Друге місце посіла Велика Британія - 95%. Третє та четверте місця у Франції (92%) та Німеччини (87%).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Телефонне опитування проводили з 21 по 23 травня на всій території США. В ньому взяли участь більше тисячі зареєстрованих виборців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент США Дональд Трамп на саміті НАТО грубо відштовхнув прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковіча.