Збільшення оборонних бюджетів країн-членів НАТО зробить альянс набагато сильніше і дозволить ефективніше протистояти можливим загрозам.

Про це повідомив президент США Дональд Трамп в Twitter. Він зазначив, що багато країн погодилися на збільшення витрат на оборону, як того вимагає договір по НАТО.

"Гроші почали надходити - НАТО буде набагато сильніше", - заявив Трамп.

Він нагадав що на саміті лідерів країн "Великої сімки" в Італії також торкнуться багатьох питань, пов'язаних з міжнародною безпекою. Головне темою для обговорення, за його словами, стане загроза тероризму.

Раніше Трамп неодноразово виступав із закликами до членів НАТО про збільшення витрат на оборону. Він заявив, що вони повинні залишати до 2% валового внутрішнього продукту країн.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Відповідне рішення про збільшення витрат взяли на саміті Альянсу в Уельс в 2014 році. Норми повинні діяти до 2024 року. На сьогоднішній день ця вимога виконують лише 5 країн з 28 членів НАТО.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, поведінка і висловлювання президента США Дональда Трампа на саміті НАТО викликало хвилю пересудів.