Президент України Петро Порошенко прокоментував інформацію про те, що в США можуть пом'якшити антиросійські санкції.

З відповідною заявою він виступив в інтерв'ю журналістам українських телеканалів.

"Я хотів би категорично спростувати цю позицію. Ми мали дуже грунтовну розмову і зі спікером Палати представників Конгресу США Полом Райаном, з лідером демократичної меншості пані Пелес про те, що в Конгресі існує повна підтримка санкцій", – заявив Порошенко.

За його словами, щодо пом'якшень дискусії ведуть виключно про повноваження президента США Дональда Трампа щодо Росії, і чи варто обговорювати це в Сенаті. Порошенко зазначив, що про змістовну частину санкцій, ймовірно, говоритимуть під час поїздки американського голови до Європи.

"Крім того, США мають відігравати ту ж роль лідера по координації і об'єднанню трансатлантичного співробітництва, координації санкцій в рамках "Великої сімки", і разом з Європейським Союзом", - заявив президент.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На його думку, інакше санкції не були б настільки ефективні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Порошенко розповів, що передав Трампу напередодні саміту G20 докази того, що війська агресора знаходяться на Донбасі.