Сьогодні до столиці Туреччини Анкари почали прибувати учасники II Всесвітнього конгресу кримських татар.

Про це передають Крим.Реаліі.

Відзначається, що основна частина гостей і делегатів прилетять до Анкари з Києва чартерним рейсом.

На участь у Конгресі заявлені 180 кримськотатарських організацій з 12 країн світу.

Організації, які планують взяти участь у Конгресі, зберуться 1-2 серпня в конференц-залі Bilkent Hotel для координації подальших дій в умовах незаконної анексії Криму і загрози знищення кримських татар.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На форумі буде обраний президент Конгресу. Зараз це глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, обраний на цю посаду в 2009 році під час I Всесвітнього конгресу кримських татар у Сімферополі.

У матеріалах Конгресу наголошується, що 350 тис. кримських татар, які повернулися після розпаду Радянського Союзу на батьківщину, сьогодні знову піддаються тоталітарному тиску і знаходяться під загрозою знищення.

Очікується участь у роботі Конгресу заступника голови Турецького парламенту Наджі Бостанджи, від імені Президента України - міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, міністра праці і соціального забезпечення Туреччини Фарука Челіка. Також в Конгресі візьмуть участь представники політичних партій, посли і представники місії різних країн, вчені, дослідники та журналісти з європейських країн, США та Канади.

Читайте також: Керівника "Азова" запросили виступити у Європарламенті

Нагадаємо, управління Слідчого комітету Росії в Криму заборонило виїзд з півострова на період проведення Всесвітнього конгресу голові ЦВК Курултаю кримських татар Заїру Смедляєву. Зокрема півострів не може покинути перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

У МЗС заявили про політичний тиск на кримських татар-делегатів на конгресі в Анкарі.