США і КНДР все частіше обмінюються погрозами завдати превентивного ракетного удару по території один одного. Можливість атаки може мати жахливі наслідки, оскільки обидві країни мають у своєму розпорядженні ядерні арсенали.

Про це повідомляє "Новое время", Інфографіка показує, яким озброєнням володіють США і Північна Корея. Ядерний потенціал Штатів в рази перевершує можливості КНДР. Всього у ньому налічується 6 800 боєголовок. Американські балістичні ракети можуть вражати цілі на відстані до 13 тисяч кілометрів.

У КНДР на озброєнні є близько 10-20 боєголовок, але ці дані не точні. Північнокорейські балістичні ракети можуть вражати цілі, за деякими даними, на відстані 10-15 тисяч кілометрів.

КНДР в останні кілька років активно проводить запуски ракет і ядерні випробування, чим викликає засудженням з боку світового співтовариства і Ради ООН. Особливо вони почастішали з приходом до влади Кім Чен Ина. Лише в 2017 році КНДР запустила 17 ракет в рамках випробувань.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, адміністрація президента США Дональда Трампа зазнала втрат. Її ряди покинув головний стратег.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще