Портал "Знай.uа" зробив підбірку топ-5 винаходів, створених за допомогою 3D-принтера, які змінять медицину.

1. Біодрук. Кількість потребуючих в пересадці органів значно перевищує кількість донорів по всій планеті. У зв'язку з цим ведуться розробки по створенню людських органів і тканин з допомогою 3D-друку, а матеріалом для органів послужать стовбурові клітини.

2. Одна таблетка замість десяти. Люди, схильні до хвороб і люди літнього змушені випивати відразу кілька таблеток, які приписані лікарями для підтримки життєдіяльності. У майбутньому вчені створять таблетку, що вміщає всі необхідні компоненти в одну капсулу, які вивільняються індивідуально.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

3. Репетиції операції. Кожна операція є життєво важливою для пацієнта. У багатьох випадках вона може привести до летального результату. Але при створенні з допомогою 3D-принтера області тіла, над якою буде проводитися операція, суттєво зменшить ризик невдачі.

4. Індивідуальні протези. І хоча зараз існують "розумні" протези, що дозволяють людям використовувати свої кінцівки на 100%, вартість їх дуже висока, і не кожна людина може собі це дозволити. Однак при використанні 3D-друку, помітно зменшиться вартість протезу, який буде "підігнаний" під індивідуальні характеристики пацієнта.

5. Виробництво медикаментів на місці. В майбутньому не буде необхідності зберігати на складах велику кількість медикаментів. Всі необхідні таблетки, і навіть протези можуть бути створені в будь-якому доступному місці, при цьому стежачи за необхідним об'ємом виробницства. Цілком можливо, що в майбутньому необхідність в лікарнях просто зникне.

Раніше портал "Знай.uа" розповів про топ-5 найбільш складних комп'ютерних ігор.