Верховна Рада підготувала законопроект про введення акцизних марок на російські книги.

Про це на засіданні погоджувальної ради в понеділок повідомила голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає "LB".

"Ми хочемо захистити українських книговидавців, запропонувавши такий інноваційний підхід, як акцизна марка на російську книжку, щоб боротися з піратством у цій сфері", - сказала вона.

Україна з початку року запровадила заборону на ввезення на її територію російських книг з антиукраїнським змістом. На імпорт книг із Росії відтоді треба отримати дозвіл Держкомтелерадіо. До цього в Україну ввозилось близько 100 тисяч російських книг щороку.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", у Нідерландах розгорається скандал пов'язаний з будівництвом російськими окупантами Керченського моста. Дві місцеві компанії підозрюють в тому, що вони незаконно беруть участь в проекті РФ

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще