У США 2 вересня побили світовий рекорд по збірці головоломки кубика Рубіка. Нове досягнення належить 15-річному американцю Патріку Понсе.

Про це повідомляє Daily Mail. Підліток витратив на рішення головоломки всього лише 4,69 секунди. Він встановив рекорд під час змагань в американському штаті Вірджинія.

Американець перевершив попереднє досягнення на 0,04 секунди. До цього рекордсменом зі складання кубика Рубіка був австралієць Фелікс Земдегса. Він показав результат в 4,73 секунди.

Перед початком етапу змагань Понс спочатку кілька секунд вивчав кубик. Після цього він блискавично вирішив головоломку за 17 кроків.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За останні 20 років рекорд часу різко скоротився. Наприклад, в 2003 році він становив 16,7 секунди. Тепер же час скоротилося в 4 рази.

У лютому 2016 американський інженер Адам Бір вирішив довірити складання кубика комп'ютерній системі Sub1. Вона змогла вирішити головоломку за 0,887 секунди.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, британець, який займається створенням головоломок, вирішив трохи доопрацювати кубик Рубіка.