Наміри Будапешту провести акцію "Самовизначення для Закарпаття" – це провокація та підтримка сепаратизму. Міністерство закордонних справ України направило Угорщині ноту протесту з вимогою заборонити заплановану на 13 жовтня акцію в Будапешті.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"МЗС повідомив нашому посольству про акцію 13.10 під гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Це що, Будапешт підтримує сепаратизм? Негайно направили ноту протесту з вимогою заборонити цю провокацію! Впевнені,Угорщина й надалі поважатиме територіальну цілісність України", - написав він у Twitter.

Як відомо, 26 вересня уряд Угорщини заявив, що блокуватиме Україні дорогу в ЄС через закон "Про освіту", який ухвалила Рада і підписав президент.

МЗС України направило закон "Про освіту" на експертизу у Венеціанську комісію. 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи на осінній сесії проведе термінові дебати щодо закону.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Угорщина вимагатиме введення санкцій проти України, якщо не буде відкликано закон про освіту.