Бойовики терористичного угрупування "Ісламська держава" вибили частини сирійської армії з ключового міста Ель-Карьятейн в центральній провінції Хомс. У ніч на шосте серпня ісламісти почали штурм, підірвавши три контрольно-пропускних пункти на в'їздах у місто.

Про це повідомляє Наглядова рада з прав людини в Сирії.

"Після запеклих боїв з військами режиму і лояльними йому силами ІГ захопило місто", - повідомляє організація.

За даними Наглядової ради, в ході зіткнень загинули 37 солдатів сирійської армії і 23 бойовики.

Читайте також: Полонений хлопчик розказав, як бойовики ІДІЛ вчили його вбивати

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Взяття Ель-Карьятейна дозволить ісламістам контролювати дороги з Дамаска в захоплену Пальміру. Також бойовики тепер зможуть вести більш активні дії на схід від Хомса.

Як повідомлялося раніше, напередодні бойовики "Ісламської держави" опублікували в інтернеті відеозапис із погрозами на адресу канцлера Німеччини Ангели Меркель. Терористи погрожують Берліну через присутність військовослужбовців бундесверу на території Афганістану.