У Санкт-Петербурзі 18 жовтня померла відома актриса, театрознавець і письменниця, колишня ув'язнена ГУЛАГу Тамара Петкевич.

Про це розповів депутат Законодавчих зборів Петербурга Борис Вишневський.

Фотографія актриси

Як відомо, батька Тамари Петкевич репресували у 1937 році, коли їй було 17 років. У 1943 році її разом з чоловіком заарештували і засудили до 7 років таборів за "політичною" 58-ю статтєю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Будучи в таборах, дівчина брала участь у театральному колективі, що складався з ув'язнених, грала у виставах, поставлених режисером Олександром Гавронским.

Після звільнення стала актрисою в провінційних театрах, після реабілітації - театроведом в Ленінграді.

Популярність отримала опублікована у 1993 році її книга спогадів про сталінських таборах "Життя – чобіток непарний". Продовження цієї книги "На тлі зірок і страху" вийшло у 2008 році.

Дивіться сюжет про актрису

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Лондоні помер Рой Дотріс, який зіграв роль алхіміка Галліна в культовому серіалі "Гра престолів".