У католицькій школі Blackfriars Priory австралійського міста Аделаїда встановили пам'ятник, який викликав неоднозначну реакцію суспільства.

Про це повідомили на сторінці у Facebook навчального закладу.

Монумент зображає святого Домініка, який жив у XII столітті. Він передає хліб маленькому хлопчикові. Австралійцям здалось, що форма батона нагадує чоловічий статевий орган. Крім того, дивує вигляд того, як саме святий простягає їжу.

Ця скульптура викликала сміх громадськості, а у декого - гнів. Після чисельних обурень керівники Blackfriars Priory вирішили накрити Домініка чорною тканиною.

"Ми оглянули проект статуї у травні, коли замовляли її, але не побачили нічого непристойного. Однак ми прийняли рішення завісити її чорною тканиною, як тільки почули обурення", - написала адміністрація закладу у Facebook.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Виявилось, що пам'ятник створив в'єтнамський майстер, який раніше став автором ще одного пам'ятника на території школи. Реконструкцію святого Домініка довірять австралійському спеціалісту.

"Чорт забирай, хто ж це проектував, стверджував і споруджував, що, ні в кого сумнівів не виникло?", - один з гнівних коментарів мешканців Аделаїди.

Святий Домінік - католицький святий, богослов і проповідник іспанського походження. Він заснував римо-католицький Орден проповідників. Його життя було зразковим, без конфліктів.

Дивіться, як розважаються діти у Blackfriars Priory School

Як повідомляв портал "Знай.ua", греко-католики заблокували вхід православним віруючим в Благовіщенський храм УПЦ у Коломиї.