Український ресурс "Миротворець" так допік відомство Лаврова, що там направили ноту у Держдепартамент США через його діяльність.

Про лист повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу.

"Цей сайт переїхав з українських на американські сервери. Ми передали ноту в Держдеп США, в ній містяться характеристики цього порталу, також в цьому документі міститься вимога відмовити їм в американській прописці, так як від діяльності так званого миротворчого сайту постраждав не один журналіст", - заявила вона.

Під цими словами вона мала на увазі той факт, що навесні 2016 року ресурс виклав списки журналістів, в тому числі іноземних, які отримували акредитацію в "ДНР" і "ЛНР".

Відповіді у зовнішньополітичному відомстві від американців поки що не отримали.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Центр "Миротворець" є незалежною недержавною організацією, створеною групою вчених, журналістів і фахівців з питань дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку, що займаються творчої наукової та журналістською діяльністю.

Дивіться: Марія Захарова про сайт "Миротворець"

За інформаційної підтримки Центру "Миротворець" був створений однойменний сайт, який також є незалежним недержавним виданням. Засновники ресурсу підкреслюють, що діють у суворій відповідності до чинного законодавства України і міжнародних нормативно-правових актів, ратифікованих нашою державою.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", раніше проти "Миротворця" виступив депутат регіонального парламенту області Венето в Італії Стефано Вальдегамбері. Він закликав заблокувати його діяльність.