Україну гостро розкритикували за порушення домовленостей з Європейським союзом, в обмін на які країні надали безвізовий режим.

Про претензії до офіційного Києва заявив європейський комісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан.

Відповідна критика прозвучала у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулась 23 листопада. Єврокомісар у відповідь на питання про невиконання Україною обіцянки зняти заборону на експорт лісу, сказав:

"Щодо заборони на ліс - це не єдина умова, яку не виконано. Відверто кажучи, з моєї точки зору, той факт, що немає дієвого механізму перевірки, щоб оцінити електронні декларації, в плані боротьби з корупцією набагато серйозніше".

Йоханнес Хан нагадав, що електронні декларації державних службовців і політиків були останньою умовою для лібералізації візового режиму.

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено.">"Нарешті це було прийнято. Я повинен відзначити, що для мене це було сюрпризом. Один з половиною мільйона осіб задекларували свої доходи за станом на літо минулого року. Сьогодні тільки сто декларацій, хтось сказав мені, що їх 94, було перевірено. Це безглуздо! І немає навіть жодного висновку після цих перевірок ", - емоційно оцінив ситуацію Хан.

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено.">Також він вважає дуже важливим "створити більше прозорості щодо того, хто є кінцевим бенефіціаром компаній".

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено.">"Також і в цьому питанні ми не бачимо ніякого прогресу", - підкреслив єврокомісар.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено.">Говорячи про заборону на ліс, європейський чиновник зазначив, що це порушує правила СОТ і зони вільної торгівлі.

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено.">"Я пам'ятаю, коли ця проблема з'явилася, і ми говоримо про неї вже два роки. Два роки тому мене проінформували представники влади, що зняття заборони на ліс буде дуже скоро, але це має статися разом з законом щодо поводження з лісами - щоб ніхто не сегодня все в Украине против снятия запрета, потому что, мол, европейцы хотят истощить украинский лес, что совсем не так", - детализировал Хан.">хотів вирубувати дерева без того, щоб не посадити нові. Але вони не змогли цього зробити, і сьогодні всі в Україні проти зняття заборони, тому що, мовляв, європейці хочуть виснажити український ліс, що зовсім не так ", - деталізував Хан.

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено.">При цьому він поклав відповідальність за невиконання зобов'язань на українську владу.

Сегодня только сто деклараций, кто-то сказал мне, что их 94, было проверено."> "Але в будь-якому випадку, це їхня відповідальність. Що я хочу сказати, так це те, що ми говоримо не про одну умову, яка не була виконана", - підкреслив єврокомісар.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про те, чому Україні слід скасувати мораторій на експорт лісу