Білорусь готова йти назустріч європейським інтересам, але тільки якщо це не суперечить інтересам Російської Федерації.

З такою заявою виступив президент Олександр Лукашенко під час поїздки в Гомельську область. Його слова передав прес-центр глави держави.

За словами Лукашенка, на сьогоднішній день Білорусь "як тиха, спокійна, гідна країна, свого роду спонсор безпеки на європейському континенті - затребувана в самій Європі". "Завжди будемо йти назустріч інтересам європейських держав, якщо перед нами не будуть ставити питання (як це було раніше, зараз вже ні): "Ви з Росією або ви з Європою?" Я на такі питання навіть не відповідаю", - заявив Лукашенко і підкреслив, що в Російській Федерації живуть "наші рідні брати".

"Хороші вони, не дуже, погані - братів не обирають. Ми, може, теж чимось їм не подобаємося. Але ми рідні. Тому перед нами не треба ставити ці питання: "Ви з ким?" Ми будемо дружити і працювати з Європою, але Росія для нас - свята", - відрізав президент Білорусі.

Лукашенко повністю перейшов під контроль Путіна?

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як у Лукашенка вибухнули хамською тирадою на адресу України.