Лікар-психіатр Світлана Нетрусова заявила, що жінки в кілька разів частіше хворіють на депресію, ніж чоловіки. Вся справа в тому, що у них є дві хромосоми "Х", передає "ОбозТВ".

Виявляється, гени, які відповідають за депресію, розташовані саме в хромосомі Х.

"У жіночої депресії є гормональні цикли, пов'язані з менструацією, при клімаксі. Саме естрогени є прабатьками серотоніну, між ними стоїть трептофан, умовно. І якщо мало виділяється при клімаксі естрогену в яєчниках, то буде поганий настрій", - зазначає вона.

Як відомо, чоловіча і жіноча депресія мало чим відрізняються один від одного. Основні симптоми: зниження настрою і задоволення, погіршення концентрації уваги, сну.

"Саме ранні пробудження характерні для депресії", - зазначає вона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому, Нетрусова додала, що людину не можна змусити взяти себе в руки.

"В основі кожної серйозної депресії лежать нейробиохимические порушення. Тобто брак такого гормону, як серотонін, норадреналін", - говорить вона.

Лікар наполягає, що якщо людина бачить, що з його близьким щось не так, то треба відвести його до фахівця і постаратися дати йому зрозуміти, що це не слабкість, а хвороба.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що люди, для яких у добі занадто мало часу і вони вирішують пожертвувати сном заради інших справ, ризикують "заробити" депресію і постійне почуття тривоги.