У вівторок, 16 січня, в Канаді (Ванкувер) зустрінуться вищі чиновники 20 країн, щоб обговорити спільний план, який дозволить втілити всі санкції проти КНДР у життя, тим самим змусивши офіційний Пхеньян відмовитися від ядерної програми.



Як повідомляє видання Reuters, головне завдання заходу - посилити дипломатичний і фінансовий тиск на главу Північної Кореї.

"Важливо поговорити про те, як ми можемо забезпечити рівномірне застосування цих санкцій всюди, а не тільки найбільшими або розвиненими країнами", - розповіло виданню джерело з канадського уряду на правах повної анонімності.


Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Американські чиновники заявили, що на нараді обговорять, як підвищити охорону на море навколо КНДР, аби перехоплювати кораблі, які намагаються ігнорувати санкції. Ерік Уолш, посол Канади в Південній Кореї, зазначив, що нерівномірне виконання санкцій означає, що "є багато дірок". Відзначається, що Китай, який є основним союзником КНДР, на зустріч не прибуде.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що Божевільний Кім заговорив про приєднання Південної Кореї.