Президент США Дональд Трамп своїм указом ввів загороджувальні мита на сталь - 25% і алюміній - 10%. Це нововведення почне діяти вже через два тижні. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Згідно інформації, протекціоністські заходи не будуть поширюватися на Канаду і Мексику - вони є країнами, від яких залежить національна безпека США. Тобто, тарифи будуть пом'якшені в порівнянні з першим варіантом їх введення, запропонованих американським міністерством торгівлі.

Для вступу цих заходів у силу не потрібно схвалення Конгресу США.

ЄС, Канада і низка інших країн пообіцяли відповідь на мита США. Європа заявила, що обмежить американських товарів на 3 млрд дол. Трамп у відповідь пообіцяв встановити мито на європейські автомобілі.

Раніше, в Держдепі США прокоментували "санкції" проти Польщі через скандальний закон про інститут національної пам'яті. Стурбованість з приводу закону є, але заборона на зустрічі на вищому рівні не вводилася, а інформація про припинення співпраці є неправдивою.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Прес-секретар Держдепу США зазначила, що країна не відмовляється від власних зобов'язань щодо безпеки Польщі. А у відповідь на запитання про ймовірну зустріч президентів Польщі і США на липневому саміті НАТО зазначила, що "до того часу ще багато чого може статися".

Нагадаємо, у відповідь на наміри президента США Дональда Трампа ввести 25% мито на ввезення сталі, в Єврокомісії пропонують ввести аналогічні мита на ряд американських товарів.

Євросоюз має намір отримати додатково 2,8 млрд євро (3,5 млрд дол.) від експорту американських товарів. Мова йде про спектр від футболок до віскі і мотоциклів, якщо президент Трамп реалізує свій план ввести 25% мито на ввезення сталі з-за кордону.

Крім того, президент США Дональд Трамп неодноразово доводив, що володіє специфічним почуттям гумору. Не встигла затихнути хвиля обговорень, яку Трамп підняв своїми словами про дружину Меланію, як оригінальна манера президента жартувати знову дала про себе знати.

Також, Кім Чон Нам, брат лідера КНДР Кім Чен Ина, був убитий урядом цієї країни за допомогою хімічної отруйної речовини VX.

Дивіться сюжет про США

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", суд позбавив Меланію Трамп від головної конкурентки.