Вчені з Іспанського Королівства запропонували нову методику пошуку позаземних цивілізацій. Відповідна стаття була опублікована в науковому журналі Astrophysical Journal.

Відомий астроном Гектор Сокас-Наварро впевнений, що супутники і станції повинні залишати характерний відбиток на кривій блиску зірки під час проходження по диску світила, причому побачити його можливо навіть сучасними інструментами. Іншими словами космічний сміття допоможе виявити присутність позаземних істот у космосі.

В основі нової методики з пошуку позаземного життя лежить припущення, що технологічно розвинута цивілізація так чи інакше повинна буде з часом прийти до створення систем радіозв'язку, включаючи штучні супутники. З цього випливає, що вона також, ймовірно, буде займатися і освоєнням космосу так, як це робимо ми — будівництво космічних кораблів і жилих станцій. При цьому, з часом на орбіті може накопичитися досить велика кількість космічного сміття, який за допомогою сучасних телескопів можуть виявити земляни.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що NASA пропонує всім бажаючим відправити своє ім'я на Сонце з допомогою зонда Parker Solar Probe, запуск якого запланований на літо цього року, повідомляється на сайті агентства.

Цей зонд першим в історії досягне атмосфери Сонця і зіткнеться з потужним дією його радіації. Імена всіх бажаючих будуть зібрані онлайн і записані на спеціальний чіп, який потім помістять на зонд.