Як відомо, сьогодні, 18 березня, в Росії проходять вибори президента країни, в яких беруть участь вісім кандидатів: Сергій Бабурін, Павло Грудінін, Володимир Жириновський, Володимир Путін, Ксенія Собчак, Максим Сурайкін, Борис Тітов і Григорій Явлінський.

Чинний президент Путін висувається на четвертий термін. Перші дільниці відкрилися на Далекому Сході в 23.00 попереднього дня за московським часом, а останніми проголосують жителі Калінінграда, де дільниці закриються о 21.00 по Москві. За кордоном будуть відкриті 400 виборчих дільниць в 145 країнах.

Російський опозиційний телеканал Дождь у режимі онлайн-трансляції стежить за ходом голосування, порушеннями і підрахунком голосів.

Дивіться онлайн-трансляцію з виборчих дільниць

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Росії 17 березня в 22:00 за київським часом офіційно стартували президентські вибори. Першими почали голосувати на Чукотці і Камчатці. Завершиться голосування 18 березня, коли закриються останні виборчі дільниці в Калінінградській області. Достроково за президента Росії вже проголосували понад 180 тисяч росіян за кордоном і в Росії.

Голосування стартувало на Сахаліні, Курилах, в східній Якутії і Магаданській області. При цьому наголошується, що понад 8 тисяч росіян на островах і близько трьох тисяч на Колимі вже проголосували достроково. Це жителі важкодоступних сіл, моряки, працівники маяків, метеостанцій і нафтогазових платформ, вахтовики.

Далі в п'яти регіонах Росії відкрилися виборчі дільниці. Голосування на виборах президента стартувало в Самарській, Саратовській, Ульянівській, Астраханській областях і республіці Удмуртія.

Разом з Москвою вибори стартували ще в 48 регіонах країни. На даний момент голосування проходить по всій країні, за винятком Калінінградської області.

Крім того, вибори почалися в окупованому Криму. Одним з перших в Сімферополі проголосував фейковий "голова" півострова Сергій Аксьонов. На вибори людей заманюють з допомогою ковбаси і млинців. Однак всі це сприймають нормально.