Президент США Дональд Трамп заявив, що стосунки між Сполученими штатами та Росією зараз гірші, ніж будь-коли до цього, враховуючи період "Холодної війни".

Про це американський президент написав у Twitter .

"Наші відносини з Росією гірші ніж будь коли, в тому числі, ніж в часи холодної війни. Для цього немає причин. Росія потребує нашої допомоги для своєї економіки, це було б легко забезпечити, нам потрібно, щоб всі нації співпрацювали. Зупинімо гонку озброєнь?" - написав він.

Раніше президент Штатів заявляв, що США застосують військову силу у Сирії у відповідь на хіматаку, незважаючи на погрози Росії.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, минулих вихідних проурядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східної Гути в околицях Дамаска. Метою сирійської влади стало місто Дума. 7 квітня одразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі й волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні відбулася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, безпосередньо звинуватив російського президента Володимира Путіна і владу Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це "доведеться заплатити велику ціну".

Росія, своєю чергою, пообіцяла збивати ракети і знищувати джерела вогню у випадку ударів США по Сирії.

Дивіться: лідери Франції, Британії та США обговорюють ймовірність відповіді на атаку в сирійському місті Дума:

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сполучені Штати Америки розглядають варіант міжнародної військової відповіді на хімічну атаку в місті Дума (Сирія).